Társasházak és a tűzvédelem

Tűzvédelem

Az oldalunkon található tűzvédelem témakör,a hatósági előírások betartása mellett nagyon fontos szerepet tölt be a vagyonunk és értékeink védelme érdekében. Ugyanakkor nagyon fontos hogy a lehetőség szerint minél nagyobb egyesített értéket tudjunk adni megrendelőinknek,ezért 2021-től kezdődően ebben is állunk rendelkezéseikre. A megfelelő és minőségi tűzvédelem valamint a tűzvédelmi szabályzat megírása komoly tapasztalatot és gyakorlatot igényel,amely nemcsak a büntetési tételek kiszabása alól menti meg az ügyfelet ,hanem egy esetleges káresemény és annak következményei bekövetkezésétől is.

A tűzvédelem néhány fontos előírása:

A háromnál több építményszinttel és tíznél több lakó- és üdülőegységet magába foglaló épületekben található társasházaknak a 30/1996 (XII.6.) BM rendelet alapján úgynevezett tűzvédelmi házirenddel kell rendelkezniük. 


A tűzvédelmi házirend egyebek mellett tartalmazza az épületre vonatkozó tűzjelzés tartalmát, az alkalomszerű tűzveszélyes tevékenység szabályait (pl. hegesztés, stb.), a tárolásra vonatkozó szabályokat, a nyílt láng használatára és dohányzásra vonatkozó előírásokat, tüzelő- fűtő, valamint elektromos berendezések használati szabályait, a riasztás és menekülés lehetséges módozatait, valamint a tűzvédelmi eszközök és berendezések használatára vonatkozó előírásokat is.


A tűzvédelmi házirend meglétét, valamint az érintettekkel való megismertetését a tűzvédelmi hatóság ellenőrizheti, és annak hiányában szankciókkal sújthat.
Amennyiben a társasház tűzvédelmi házirend készítésére kötelezett, vagy kérdése merülne fel egy adott társasházzal kapcsolatban, keressen minket bizalommal

Tűzvédelemmel is érdeklődhet a ” Kapcsolat ” menüpont alatt.